Почивки и екскурзии от Старри Травел

Почивки и екскурзии в Русия от Старри Травел

Допълнителна информация

Москва и Санкт Петербург

Програма с екскурзовод на Български език
7 нощувки

ПРОГРАМАТА е ГАРАНТИРАНА при минимум 28 записани туристи.
В случай, че този брой не бъде набран най - късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.

Период на пътуването 30.08.2014 - 06.09.2014 g.

Програма на екскурзията:
Първи ден 
Излитане от София Терминал 2  в 12.45ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 16.45ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 19,25ч., пристигане в 20,45ч. Посрещане и трансфер до хотел Москва 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.

Втори ден
Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, Василиевския остров, Исаакиевския площад, събора Смолни, крайцера Аврора и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург.
Обяд в ресторант в града.
Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа - грандиозен дворцов ансамбъл  -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело и др.Свободно време.
Нощувка.

Трети ден 
Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време.
Нощувка

Четвърти ден
Закуска. Екскурзия на български език с корабче в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан "столицата на фонтаните", с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Разглеждане на Нижний парк и Големия Дворец. Свободно време. Връщане в С. Петербург.
Нощувка.

Пети ден
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летише Пулково за полет до Москва в 11,40ч. Пристигане в 12,55ч., посрещане и трансфер до хотел Космос 3*. Настаняване в реновирани стаи. 
Вечерна екскурзия на български език по централните улици на Москва : Московските булеварди, Арбат, Червения площад, Болшой театър и др.
Нощувка.

Шести ден
Закуска.
Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата.
Обяд в града.
Екскурзия на български език в Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в  хотела. Нощувка.

Седми ден
Закуска.
Екскурзия на български език в Кусково - „летния рай" на известния дворянски род Шереметиеви. Разглеждане на Двореца с автентично запазено обзавеждане от 18 век,  Музея на порцелана и керамиката,  Парка, създаден  по подобие на градините на френския Версай, Голямата каменна оранжерия и Грота - с изящна украса от цветно стъкло, раковини, скуптури в стил руски барок. Връщане в Москва.
Обяд в града.
Разходка с корабче по Москва - река. Разходката продължава час и половина, а от борда на кораба се виждат Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др. Връщане в хотела.
Нощувка.

Осми ден
Закуска. Освобождаване на стаите.
Трансфер до летище Шереметиево 2. Полет Москва - София с авиокомпания Аерофлот в 10,00ч. Пристигане в София в 11,45ч.

Цени за почивка в различните хотели:
Свържете се с нас

За връзка с нас:
тел. 0879 46 80 45

Skype Status Starry Travel