Почивки и екскурзии от Старри Травел

Почивки и екскурзии в Русия от Старри Травел

Допълнителна информация

Санкт Петербург - класически

7 дни / 6 нощувки
Период на програмата: 06.09.14 - 12.09.14
Чартърна програма от Варна


Важна информация:
Часовете на чартърния полет се препотвърждават 2 дни преди датата на излитане.
Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 25 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най-късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.
Внимание: TA си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.

Програма на екскурзията:
Първи ден.
 Излитане от летище Варна с директен чартърен полет. Кацане на летище Пулково  в Санкт Петербург. Посрещане и трансфер. Настаняване в хотел Охтинская 3*  в  двойни стаи категория бизнес. Нощувка.

Втори ден. 
Закуска. Панорамна автобусна екскурзия на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, крайцер Аврора и др. Посещение на Петропавловската крепост с разглеждане на Петропавловския събор. Екскурзия с корабче по реките и каналите на С. Петербург. (Продължителност на екскурзиите 6 часа). Свободно време. Нощувка.

Трети ден.
Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Царское село (5 часа) - забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца.  Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

Четвърти ден.
Закуска. Обзорна екскурзия в Ермитажа  - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Обяд в града. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец -имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най - бляскавите балове на града.(Продължителност на екскурзиите 8 часа). Нощувка.

Пети ден.
Закуска. Екскурзия на български език до Петерхоф (6 часа) - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан "столицата на фонтаните", с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Посещение на  Големия дворец и разглеждане на Нижний парк. Връщане  в Санкт Петербург.  Свободно време. Нощувка. 

Шести ден. 
Закуска. Екскурзия на български език в Исаакиевския събор - най-големият православен храм на Санкт Петербург, посветен на покровителя на Петър Велики - преп. Исаак Далматски. Посещение на Събора „Воскресение Христово" или  „Спас на Крови" - построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право. (Продължителност на 2-те екскурзии 5 часа). Свободно време. Нощувка.

Седми ден. 
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Пулково за директен чартърен полет до Варна.

Цени за почивка в различните хотели:
Свържете се с нас

За връзка с нас:
тел. 0879 46 80 45

Skype Status Starry Travel